Gratis frakt på ALLE ordrer|Gratis retur med 60 dagers frist|Arc'teryx-Garantien Språk: NO | Land: US

Kontakt oss ved hjelp av dette skjemaet hvis du vil ha en reservedel:
Forespørsel om reservedel

Hvis du har spørsmål eller noe å ta opp med oss, kontakt en av våre kundeserviceansatte:
1-866-458-2473

Amerika: 9.00-17.00, man-fre PST
Europa: 9.00-18.00, man-fre CET

eller Klikk her for å kontakte oss

Vanlige spørsmål om retur og bytte

Spørsmål om refusjoner og bytte

Hvordan returnerer jeg en vare jeg har kjøpt gjennom nettbutikken til Arc'teryx?

Varer som er kjøpt over nett kan returneres mot full tilbakebetaling eller byttes innen 60 dager etter opprinnelig ordredato.

Hvis du vil returnere en vare kjøpt gjennom vår nettbutikk med tanke på refusjon eller bytte, logg inn på kontoen din på arcteryx.com/YourAccount.aspx, gå til lenken "Retur og bytte" i verktøylinjen og følg trinnene som beskrives på nettsidene.

Alle varer som returneres til Arc'teryx må ha RA-nummer (returautorisasjonsnummer), som du vil bli tildelt når du fyller ut returskjemaet på nettsidene våre.

Når du har gått gjennom returprosessen på nettsidene og har skrevet ut de nødvendige dokumentene, pakker du varen for retur. Pass på å feste de påkrevde merkene og fraktinformasjonen på utsiden av esken.

Kontroller at du har gjennomført alle de nødvendige trinnene og at pakken er skikkelig forberedt for sending. Lever pakken til nærmeste anbefalte leverandørkontor. Pass på at esken skannes av en ansatt hos den anbefalte leverrandøren for å forsikre deg om at den kan spores under frakt. Arc'teryx kan ikke spore eller vil ikke garantere levering av varer som legges i en selvbetjent leverandørkasse.

Merk: Alle varer som returneres for refusjon eller bytte ha returautorisasjonsnummer.

For å levere en forespørsel om bytte eller refusjon, følg disse trinnene:

  • Logg inn på kontoen din;
  • Fyll ut bytte-/returskjemaet på nettet;
  • Få returautorisasjonsnummer (RA-nummer);
  • Ta av og fest det forhåndsbetalte fraktmerket sammen med RA-nummeret på utsiden av pakken;
  • Legg returskjemaet (Return Form) i esken sammen med varene.
  • Gjør varen klar til sending (ikke send varen tilbake hvis du ikke har RA-nummer) og lever pakken på ditt nærmeste anbefalte leverandørkontor. Sørg for at leverendørkontoret skanner pakken inn i sporingssystemet og gir deg et sporingsnummer.

Hvis du allerede har sendt forespørselen om returautorisasjon, kan du finne instruksjoner om hva du skal gjøre videre i bekreftelsesmeldingen du har fått per e-post.

Hvis du støter på problemer, ber vi deg ta kontakt med en av våre ansatte på Kundeservice.

Hvordan bytter jeg en vare som jeg har kjøpt gjennom nettbutikken til Arc'teryx?

For å returnere en vare du vil bytte, følger du samme prosess som beskrevet over (hvordan returnere en vare for refusjon).

Når du har levert returforespørselen vil du få muligheten til å legge en annen størrelse eller farge i handlevognen. Eventuelt kan du velge "Fortsett å handle" blant andre varer for å finne et erstatningsprodukt på vanlig måte.

I tillegg til å velge en annen størrelse eller farge kan du velge "Fortsett å handle" for å bytte varen mot et helt annet produkt.

Hvor lang tid har jeg på meg til å returnere/bytte varen jeg har kjøpt?

Varer kan returneres mot refusjon eller bytte innen 60 dager etter opprinnelig kjøpsdato. Varene må ha originaletikettene festet, være ubrukt og i sin opprinnelige, nye tilstand.

Vil jeg få refundert hele verdien av bestillingen min?

Refusjoner tilbakebetales på samme måte som opprinnelig betaling ble utført. Arc'teryx vil gi deg full refusjon for verdien av varen (unntatt fraktkostnader) i samme form som opprinnelig betaling. Alle varer som returneres for refusjon må oppfylle følgende kriterier: Varene må ha originaletikettene festet, være ubrukt og i sin opprinnelige, nye tilstand.

Hvor lang tid vil det ta før jeg får refundert varen?

Det kan ta mellom 5 og 7 dager å behandle refusjonen etter at varen er mottatt på vårt returkontor, og det kan dessuten avhenge av hvilket kredittkortselskap du brukte ved det opprinnelige kjøpet.

Hvilke regler gjelder for fraktkostnader ved refusjon og bytte av produkter kjøpt gjennom nettbutikken til Arc'teryx?

Alle varer som kjøpes gjennom nettbutikken til Arc'teryx vil sendes med en forhåndsbetalt returfraktetikett i esken. IMIDLERTID må all retur FØRST godkjennes og tildeles returautorisasjon ved hjelp av nettskjemaet for refusjon og bytte før varen sendes tilbake til oss. Varen må IKKE returneres for refusjon eller bytte uten RA-nummer.

Hvordan returnerer jeg en vare som jeg fikk i gave?

Varene må returneres av den opprinnelige kjøperen. Hvis dette ikke lar seg gjøre, ber vi deg ta kontakt med våre kundeservicerepresentanter for å diskutere alternative løsninger.

Har du lest våre vanlige spørsmål?

Klikk på knappen under for å gå videre når du har lest våre vanlige spørsmål. Du vil bli bedt om å logge inn på kontoen din før du sender en retur- eller bytteforespørsel.

Alle varer som returneres for refusjon må oppfylle følgende kriterier: Varene må ha originaletikettene festet, være ubrukt og i sin opprinnelige, nye tilstand.

Send en retur- eller bytteforespørsel

topmenu
Hjelp og vanlige spørsmål
Om oss
Kontakt oss
Team & Video