Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg best mulig brukeropplevelse. Nettleseren din er innstilt for å blokkere informasjonskapsler, så noen funksjoner fungerer kanskje ikke som forventet.

Reglene her på Internett krever at vi opplyser deg om at vi bruker informasjonskapsler for å gi deg best mulig brukeropplevelse. Ved å fortsett å bruke nettstedet vårt samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i våre personvernvilkår.×

Språket er stilt inn på Norsk. Velg ønsket språk: Eller › Fortsett på Norsk

?

Historien om Arc'teryx

Vår historie

Pursue Perfection
DESIGN | CRAFTSMANSHIP | PERFORMANCE

Arc’teryx oppsto i de ville fjellområdene ved Canadas vestkyst. Det er et selskap som lager teknisk påkledning og utstyr, med et sterkt fokus på design, godt håndverk og høy ytelse.

Vi drives av målsettingen om å skape klær og utstyr som gir brukerne trygghet og selvtillit til å yte sitt beste i ekstreme forhold. Selskapet er oppkalt etter ARCHAEOPTERYX LITHOGRAPHICA, krypdyret som gjorde et vesentlig evolusjonært sprang da det utviklet fjær til å fly med.

Evolusjon i aksjon

En historie
om nyskapning

1989

"Rock Solid"

Selskapet så dagens lys ved foten av de forrevne fjellene utenfor Vancouver i British Columbia. Det startet som en produsent av klatreutstyr av topp kvalitet, og gikk først under navnet Rock Solid Manufacturing.

turer of premium quality climbing gear and was first named Rock Solid Manufacturing.

1991

Arc'teryx blir født

Selskapet er oppkalt etter ARCHAEOPTERYX LITHOGRAPHICA, det første krypdyret som i et modig evolusjonært sprang utviklet fjær for å fly.

1992

Klatreselen Vapor

Arc'teryx utviklet verdens første 360 graders termoformede klatresele, Vapor, og hevet dermed standarden for komfort, bevegelighet og teknisk ytelse.

1994

Ryggsekkserien Bora

Termoformingen som ble brukt til å produsere Vapor viste seg å være svært egnet til å lage anatomisk formede hoftebelter og ryggplater til den prisbelønte ryggsekkserien Bora.

1995 - 1998

Arc'teryx lanserer klesprogram

Et 6-måneders utviklingsprosjekt endte opp med å vare nesten 4 år, men da Arc'teryx endelig kunne vise frem sitt nye yttertøy skapte det store bølger i friluftsbransjen, og en ny standard for design og konstruksjon ble satt.

1998

WaterTight™-glidelåser

WaterTight™ ble funnet opp av Arc'teryx, og det tok flere år å perfeksjonere den. Disse glidelåsene fjernet behovet for store klaffer, og reduserer vekten på plaggene. Nå brukes de av nesten alle produsenter av yttertøy i hele verden.

1998

Mikrosømmer

I stedet for de vanlige 8 stingene per tomme har mikrosømmer 16 sting per tomme, noe som reduserer volumet i overlappinger og øker stingenes styrke.

1998

Laminering

Termolaminerte elementer som lommer, ermeklaffer og kanaler for trekksnorer sparer vekt ved å redusere behovet for ekstra vanntett taping, og skaper kanter som ikke hekter seg så lett fast og er mindre utsatt for rifter.

1998

Softshell

Arc'teryx samarbeidet tett med Polartec® i utviklingen av Power Shield™, noe som førte til en ny kleskategori: softshell.

2001

Ski og snowboard

Arc'teryx beveget seg inn i ski- og snowboardmarkedet med ikoniske og nyskapende Sidewinder Jacket, med verdens første formede 3-dimensjonale buede glidelås.

2003

Leaf

Utviklingen av ILBE-sekken for US Marines førte til opprettelsen av avdelingen for utstyr til politi og væpnede styrker (Law Enforcement & Armed Forces – LEAF).

2006

Avansert komposittkonstruksjon

Ved å ta i bruk AC2 (Advanced Composite Construction) kunne Arc'teryx redusere antall sømmer, noe som gav vind- og vanntette sekker som er både lettere og mer holdbare.

2007

GORE-TEX® Pro®

Helt siden lanseringen av yttertøy fra Arc'teryx har vår forsknings- og utviklingsavdeling samarbeidet tett med W.L. Gore gjennom praktisk testing av nye tekstilprodukter med høy teknisk ytelse, som GORE-TEX® Pro®.

2008

Warp Strength Technology

Klatreselene fra Arc'teryx har mindre volum, lavere vekt og er mer behagelige å ha på. Vår prisbelønte Warp Strength Technology fordeler trykket jevnt fra kant til kant.

2010

Arc'teryx Veilance

Ved å bringe den tekniske ytelsen og komforten i våre klær for friluftsliv inn i det urbane miljøet, introduserte Arc’teryx Veilance: verdens mest tekniske herreklær.

2010

Phasic® innerlag

Et nytt samarbeid for utvikling av tekstiler ble inngått, og dermed oppsto Phasic™ innerlag. Designet for å gi økt personlig komfort og sportslig ytelse under intervallaktiviteter.

2011

Tri-Dex™-teknologi

Med design for lag-på-lag-systemer og tredelt fingerstruktur brakte den prisbelønte Tri-Dex™-teknologien vanntette hansker med full fingerferdighet.

2013

Down Composite Mapping

Med Down Composite Mapping plasseres syntetisk isolasjon i områder som er spesielt utsatt for fuktighet, mens kroppens kjerneområde holdes varmt med 100 % dun.

2015

Fottøy

Vi introduserer en ny epoke innen teknologisk avansert fottøy for fjellet – bygget på Arc’teryx’ måte, med sømløse laminerte overdeler, tilpasset passform og klimakontroll med GORE-TEX®.